Seo teksten

Seo teksten behoren tot de belangrijkste teksten op een website. Immers, SEO teksten zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de ranking (vindbaarheid) in zoekmachines als bijvoorbeeld Google en Bing. SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend als ‘zoekmachine optimalisatie. Het belangrijkste doel van deze teksten is bijdragen aan een hoge ranking in de zoekresultaten van zoekmachines. Een hoge ranking betekent meer traffic en meer bezoekers op jouw website/webwinkel. De voordelen hiervan spreken uiteraard voor zich.

SEO teksten vroeger

Hoewel er veel over SEO teksten wordt gesproken bestaat een SEO tekst eigenlijk helemaal niet. Deze benaming stamt uit de tijd dat Google nog vatbaar en gevoelig was voor onder andere keyword densiteit. Een keyword is een bepaalde zoekterm of zoekwoord waarop je wil dat een website of webpagina wordt gevonden. Keyword densiteit heeft alles te maken met hoe vaak dit keyword voorkomt in de tekst. Vele jaren terug was dit hoe vaker, hoe beter.

SEO teksten aseo-758264_1920nno nu

Tegenwoordig draait alles om de lezer. Google kijkt vooral naar de inhoud en de relevantie van een tekst in relatie tot het onderwerp ervan. Het gaat dus vooral om de inhoud. Google past hier regelmatig het algoritme op aan, wat in de volksmond de Google-update wordt genoemd. Je komt dan ook niet meer weg met een x aantal maal de zoekterm verwerken in een tekst en hierin een paar hyperlinkjes ‘knallen’. De reden dat er nog steeds over SEO teksten wordt gesproken ligt in het feit dat deze term volledig is ingeburgerd.

Wat zijn SEO teksten dan precies?

Een SEO tekst iseo-1603927_1280s feitelijk niets anders dan een webtekst die volledig is geschreven voor de (web)lezer. En dus niet voor Google! Deze webtekst is voor de lezer een bron van informatie. Het geeft antwoord op vragen, is informatief, uitnodigend en is bovendien op een heel toegankelijke manier geschreven. Natuurlijk staan er in dit soort teksten bepaalde keywords. Deze worden op een natuurlijke manier in de tekst verwerkt. Bovendien is het aantal malen dat deze keywords in de tekst voorkomen minder belangrijk dan voorheen.

De TekstExpress, jouw SEO specialist

Een goede tekstschrijver weet wat er van hem verlangd wordt als hij ingeschakeld wordt voor het schrijven van een zoekmachinevriendelijke tekst. Hij weet precies aan welke voorwaarden een specifieke tekst als deze moet voldoen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat hij op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen op dit gebied. Want zoekmachines als Google passen regelmatig hun algoritmes aan. Dit kan tot gevolg hebben dat er andere eisen aan teksten worden gesteld. Vasthouden aan vroeger is vragen om een lagere ranking in de zoekresultaten. De TekstExpress is specialist als het gaat om het schrijven van SEO teksten. Natuurlijk helpt De TekstExpress ook jou graag bij het ‘hogerop komen in Google’. Met een zeer ruime ervaring, oprechte belangstelling en een voordelig tarief staat De TekstExpress voor je klaar.

Benieuwd naar wat De TekstExpress voor jou en jouw project kan betekenen? Stuur dan een mail naar info@detekstexpress.nl of bel met Albert Jan via 06-302 55 263!

Logo de Tekstexpress